Kazandibi nasıl yapılır?

1Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Kazandibi nasıl yapılır?

    Sorum şu:
    Kazandibi nasıl yapılır?

  2. #2
    LAWYER Üyenin Avatarı
    LAWYER Çevrimdışı

    Title
    Erfahrener Benutzer
    Üyelik Tarihi
    26.05.2012
    Mesaj
    132

    Varsayılan

    Pişerken topaklanmaması için pirinç unu ve nişastayı biraz süt ile ezerek bir tencereye koyun. Ateşi yakarak sütü ip gibi karışıma akıtın. Hep aynı yöne karıştırarak muhallebiyi 10 dakika pişirin.

    Şekeri ilave edip karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ateşi kapatın. Vanilyayı katıp karıştırın.

    Teflon bir tepsiyi 1 kaşık margarin ile yağlayın. Üzerine pudra şekerini serpin. Muhallebiyi tepsiye düzgün bir şekilde yayın.

    Tepsiyi orta hararetli ateşte her tarafını eşit sürede tutarak ve alttaki pudra şekeri kahverengileşinceye kadar pişirin. Şeker sıcakta karamelize olur ve sütlü tatlıların lezzetini arttırır. Şekerin karamelleşmesi kokusundan anlaşılır.

    Tepsiyi ocaktan alıp içine soğuk su konmuş başka bir tepsinin içerisine oturtun. Soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin.

    Buzdolabından çıkartıp dilimleyin. Karamelize olmuş tarafını çevirip servis edin.

Benzer Konular

  1. Cevap: 0
    Son Mesaj: 16. 08. 2014, 14:18
  2. Cevap: 1
    Son Mesaj: 24. 01. 2014, 14:48
  3. Cevap: 2
    Son Mesaj: 09. 01. 2014, 11:01
  4. Kazandibi tarifi?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 04. 12. 2012, 19:00
  5. Cevap: 0
    Son Mesaj: 11. 11. 2012, 19:05

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası