Dünyada en uzun süre yasayan imparatorluk hangisidir?

11Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Dünyada en uzun süre yasayan imparatorluk hangisidir?

    Sorum şu:
    Dünyada en uzun süre yasayan imparatorluk hangisidir?

  2. #2
    Yaren Üyenin Avatarı
    Yaren Çevrimdışı

    Title
    Erfahrener Benutzer
    Üyelik Tarihi
    02.10.2012
    Mesaj
    465

    Varsayılan

    Dünyada en uzun hüküm süren imparatorluk Roma İmparatorluğudur.

  3. #3
    misafir Üyenin Avatarı
    misafir

    Varsayılan

    Roma Imparatorlugu,700 yila yakin bir sure ayakta kalmisken,Cin Imparatorlugu hic bolunmeksizin belirli hanedan degisiklikleriyle tam 1201 yil yasamistir. aslinda hala yikilmamistir,sadece rejim degisikligi yasanmistir. Ancak Monarsinin devrilisi,Cin Imparatorlugu'nun yikilisi sayilir. bu hesapla,Cin 1201 yil yasadi. (M.Ö. 211 - M.S 1912)

  4. #4
    misafir Üyenin Avatarı
    misafir

    Varsayılan

    Mısır İmparatorluğu 2.000 sene

  5. #5
    misafir Üyenin Avatarı
    misafir

    Varsayılan

    Bilmiyorum ama bana göre maiser krallığı hindistanda kurulmuş 700 sene ayakta kalmış 1947 de yıkılmış

  6. #6
    misafir serhat Üyenin Avatarı
    misafir serhat

    Varsayılan

    Dalgamı geçiyorsunuz siz ne 700 senesi ? Roma imparatorluğu devamı ile birlikte 1000 seneden fazla yaşamıştır..Benim bilgilerime göre Quing Hanedanı hüküm sürmüş en uzun hanedandır..1912'de Çin Cumhuriyet modeline geçince kalıntıları silindii..Ama gözden kaçırdığınız bir nokta var..Bugün bile yaşayan hala bitmemiş bir devlet var her ne kadar adı artık imparatorluk olmasa bile gelmiş geçmiş en uzun yaşayan imparatorluk devlet hanedan ne derseniz deyin üzerinde güneş batmayan ülke olan İngiliz devletidir..Kavimler göçü sırasında bağ olarak yani Etimolojik olarak Oğuzların bir boyundan gelen Anglasaksonlar Kuzey karadenizi geçerek Önce almanyaya daha sonra İngiltireye geçerek Bugünkü İngiliz devletlerini kurmuşlardır..anglasakson bugün hala çekik gözlü olan türk soylarını zencileri beyazlardan ayıran beyaz ırk kavramının karşılığı olan kelime anlamınada gelir..Zenci demişken bir parantez açmak istiyorum..bilgi paylasmak güzel oldugu için pylasıyorum ...Esas insan ırkı esas ilk insan derisi siyahtır..Bu bilimsel calısmalar sonucunda kanıtlanmıstır..Günümüzde yaşayan bütün insanlarda Antartikadan Afrikanın en güneyine Okyanusyadan Kuzey Amerika'ya kadar yaşayan yaşamış tüm insanların genlerinde zenci hücrelere rastlandı..Mutant geçirmiş olan insan değişime zamanla değişime uğrayarak Beyaz ırka dönüştü )

  7. #7
    misafir Üyenin Avatarı
    misafir

    Varsayılan

    Çin İmparatorluğu M.Ö. 211'de kurulmuş, M.S 1912'de de yaşanan iç savaş sonucu yıkılarak yerini Çin Halk Cumhuriyetine bırakmıştır. Yani bu hesapla Çin İmparatorluğu 2123 yıl varlığını devam ettirebilmiştir.

    Roma İmparatorluğu ise böyle bir devam sergilememiştir. M.Ö. 500 yılında Antik Roma şehir devletinin kurulduğu düşünülmektedir. Bu şehir devleti zamanla geniş bir cumhuriyete ve ardından da bir imparatorluğa dönüşmüştür. Sonradan bu geniş imparatorluk Batı ve Doğu olarak ikiye ayrılmıştır. Bunların hepsi literatürde ayrı devletler olarak geçer. Ama hepsini bir bütün olarak kabul edip yıkılışını Doğu Roma'nın yıkılışı olan 1453 senesi olarak alsak bile 1900 sene gibi bir süre eder.

  8. #8
    misafir Üyenin Avatarı
    misafir

    Varsayılan

    Romalılar, Krallık (MÖ 753-MÖ 509) Cumhuriyet (MÖ 509-MÖ 27) ve İmparatorluk (MÖ 27-MS 395) gibi evrelerden geçtiler. Ki Bizans'ı da dahil edersek MÖ 753-MS 1453 arası yani 2206 yıl gibi bir süre oluyor. Ayakta kaldığı yıllarda Roma İmparatorluğu'nun en geniş sınırlara ulaşan (8 milyon kilometrekare) ve en yoğun nüfuslu ülke olması da (90 milyona yakın) zamanında ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. 2206 yıl boyunca ayakta kalmak hiç de kolay değildir aslına bakarsanız... Çin ise farklı hanedanlarla birlikte Türk ve Moğol istilalarını saymazsak MÖ 221-MS 1912 yani 2133 yıl ayakta kaldı. Bu durumda 1. Romalılar 2. de Çinliler oluyor...

  9. #9
    misafir Üyenin Avatarı
    misafir

    Varsayılan

    osmanlida 1000 yil hukum surdu arkadaslar en buyuk 2.impartorluk ama roma imp. daha buyuk

  10. #10
    misafir Oğuz Üyenin Avatarı
    misafir Oğuz

    Varsayılan

    Serhat İngilizlerin devletinin kökenlerini yanlış attın Birincisi Angllar çoğunluk olarak Kuzey Almanya'da azınlık olarak ise Güney İskandinavya'da yaşar.Saksonlar ise bütün Kuzey Almanya'yı kapsarlar İkincisi onların Oğuzlarla bir alakası yok.Oğuzların Avrupaya sıçramasıyla Doğu Avrupa'dan bir çok ırk ve etimolojik toplum Almanyaya elini uzatır. Bunun üzerine Angllar ve Saksonların büyük bir bölümü Britanya Adasına göçer.Geri kalalnları ise İslav ve bazı savaşçı ırklarla karışırlar.Anglosakson deyimi ise Britanya Adasına göçen Angllar ve Saksonlar'ın kökce kaynaşıp birleşik bir toplum oluşturmasıyla bağlıdır.

  11. #11
    misafir Oğuz Üyenin Avatarı
    misafir Oğuz

    Varsayılan

    Ayrıca sizin o çok uzun süre devam etti dediğiniz devletlerde bir devlet adından öteye geçememiştir .Roma dediniz büyük isyanlardan sonra sadece adıyla devlet olan bir impratorluk haline gelmiştir.Ayrıca bir çok Avrupa devleti ciddi manada uzun yaşamıştır bunun sebebi ise hiçbirinin Asyadaki gibi başka bir Avrupa devletini yok edecek büyük bir gücü olamamasıdır.Yüz yıl savaşları ve sürekli yaşanan din savaşları bunun en iyi kanıtlarındandır.Avrupalılar sürekli birbirleriyle çatışmışlardır.1650'e kadar onların hiç bir savaşına savaş denemez. Bu savaşların genellikle sonucunda devletlerin yılmaları olur.Bu tarihte göze çok net çarpıyor. Oğuzların,Moğolların,Rusların,Osmanlıların kolayca Avrupa'da yayılmaları çok büyük örneklerdir.

  12. #12
    misafir Üyenin Avatarı
    misafir

    Varsayılan

    biritanya

Benzer Konular

  1. Dünyada en uzun süre yaşayan kişi kimdir?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 05. 02. 2021, 18:17
  2. En uzun süre yasayan imparatorluk?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 13. 10. 2019, 14:04
  3. En uzun süre hüküm süren imparatorluk?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 05. 01. 2018, 09:53
  4. Cevap: 1
    Son Mesaj: 27. 11. 2013, 22:10
  5. Dünyada en uzun süre yaşayan hayvan hangisidir?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 15. 06. 2012, 23:03

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası