Arnavut böreği nasıl yapılır?

1Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Arnavut böreği nasıl yapılır?

    Sorum şu:
    Arnavut böreği nasıl yapılır?

  2. #2
    samyeli Üyenin Avatarı
    samyeli Çevrimdışı

    Title
    Erfahrener Benutzer
    Üyelik Tarihi
    12.02.2015
    Mesaj
    4,930

    Varsayılan

    Arnavut böreği için beş su bardağıbun ,iki yemek kaşığı un ,2.5 bardak su ve tuz ile hamur hazırlanır.Yaptığımız hamurdan onar onar yirmi beze yapıyoruz.Ardından ceviz büyüklüğünde bezeleri tabak büyüklüğünde açıp üzerine sıvıyağ ve tereyağ karışımını eritip sürüyor ve bu işlemi on beze üst üste gelecek şekilde devam ediyoruz.Diğer on bezeyede aynı işlemi uygulayıp bir saat bekletiyoruz.On bezeden oluşan hamuru çeke çeke tepsiye yerleştirip içine ıspanak ,lor ,yumurta ve tuzdan oluşan harcı koyup üzerine diğer yufka ile. kapatıyoruz.Üzerine kase koyup havuç dilimi şeklinde kesip 190:derecede pişirin.

Benzer Konular

  1. Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 10. 03. 2015, 15:04
  2. Yufka böreği nasıl yapılır?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 25. 12. 2012, 14:06
  3. Gül böreği nasıl yapılır?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 13. 11. 2012, 23:20
  4. Kol böreği nasıl yapılır?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 24. 08. 2012, 17:47
  5. Su böreği nasıl yapılır?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 23. 08. 2012, 22:37

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası