Pastırma nasıl yapılır?

1Cevaplar
  1. #1
    Gast Üyenin Avatarı
    Gast

    Varsayılan Pastırma nasıl yapılır?

    Sorum şu:
    Pastırma nasıl yapılır?

  2. #2
    samyeli Üyenin Avatarı
    samyeli Çevrimdışı

    Title
    Erfahrener Benutzer
    Üyelik Tarihi
    12.02.2015
    Mesaj
    4,930

    Varsayılan

    Pastırma yapmak için
    2,5 kilo bir tepsi içerisine alınıp tuz ile kapatılıp üzerine taş konur. Et suyu her gün temizlenip üzeri tuz ile kapatılır. Et 10 günün sonunda bol su ile yıkanır. Kabın içerisine su konup et 3 saatte bekletilip gece boyu su tekrar tekrar değiştirilir. İp takılarak 3-4 gün üzerine bez sarılarak kurumaya bırakılır. Aynı gün çemen hazırlanıp o da dinlendirilir. 3-4 gün sonra et çemenle kapatılıp 15 -20 gün kurumaya bırakılır. Daha sonra afiyetle yenir.

Benzer Konular

  1. En iyi pastirma hangisi?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 22. 11. 2020, 14:07
  2. En iyi pastırma markası?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 20. 09. 2019, 18:32
  3. En iyi pastırma hangisidir?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 04. 10. 2013, 06:35
  4. Pastırma neden yapılır?

    sorular forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 03. 06. 2013, 15:45
  5. Pastırma nasıl yapılıyor?

    cevaplar forum içinde, yazan Gast
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 20. 04. 2013, 14:21

Bu konuyu okuyan üyeler: 0

Şu anda listelemek için üye yok.
Bu site tanımlama bilgilerini kullanır. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Gizlilik Politikası